Dit zijn de Top reis trends in 2022

Hoe is reizen veranderd in de afgelopen 19 maanden? En hoe zal de Corona pandemie nog van invloed zijn op hoe we willen reizen in 2022?

1. 3G vakantie

3G vakantie staat voor driegeneraties reizen. Een van de nieuwste reistrends in 2022 zijn multi generatie reizen waarbij kinderen, ouders en grootouders allemaal samen op vakantie kunnen gaan.

Veel gezinnen zullen voor lange periodes gescheiden zijn geweest, meer dan twee jaar voor velen. 

Dus 2022 zal veel reünie vakanties laten zien waar de familie samen kan komen en quality time met elkaar kan doorbrengen.

Dit leidt ook tot een andere trend, die van villa- en bungalowverhuur, vooral die met privé zwembaden. Dit type zelfstandige accommodatie biedt ruimte voor het hele gezin om samen op vakantie te gaan, zonder de noodzaak van onderling verbonden kamers.

Dit vermindert het contact met andere vakantiegangers, waardoor gemoedsrust wordt geboden en het risico op overdracht van Corona wordt verminderd.

Bungalow-bungalowpark

2. Voorzichtig reizen

Mensen zullen nog steeds nerveus zijn over vliegen en zullen vaker kiezen voor vervoer laag bij de grond. Weg, trein, en met de veerboot zullen allemaal populair zijn.

Met deze vervoerswijzen kunnen reizigers fysiek meer afstand houden dan in vliegtuigen. Ze kunnen ramen openen, frisse lucht krijgen en meer bewegen.

Met de veerboot kunnen mensen ook hun eigen auto meenemen, zodat ze kunnen genieten van een eigen auto vakantie en geen gebruik hoeven te maken van het openbaar vervoer of een auto hoeven te huren.

Daarover gesproken, het huren van een auto zal in 2022 vele malen duurder worden vanwege het wereldwijde tekort aan microchips waardoor het aanbod van nieuwe voertuigen erg krap is.

De prijzen zullen stijgen als gevolg van de grote vraag en de lage voorraad.

3. Langzaam aan vakantie

Voor die mensen met opgekropte reislust zal langeafstandsreizen erg verleidelijk zijn.

Vakanties en reizen zullen echter voor een langere aaneengesloten periode zijn en reizen zal langzamer zijn omdat vakantiegangers zoveel mogelijk van hun bestemming willen genieten.

Mensen zullen contact willen maken met plaatselijke bevolking, en volledig ondergedompeld willen worden in de plaatsen die ze gaan bezoeken.

Ze zullen het wat rustiger aan doen en op reis ook naar minder plaatsen gaan. Mensen zullen zinvoller en bewuster reizen dan ooit tevoren.

Dus in plaats van alles van een sightseeinglijst of what to do af te vinken, zal vakantievieren meer gaan over hoe je dingen doet en minder over hoeveel dingen je doet.

auto-op-weg

4. Verblijf in eigen land

Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat het verkennen van hun Nederland net zo lonend kan zijn als een buitenlandse vakantie, en ook minder stressvol.

Voeg daarbij de aanhoudende reisbeperkingen, landen die gesloten zijn voor toeristen en de onzekerheid rond internationale reizen en Vakanties in eigen land zullen ook in 2022 een populaire vakantieoptie blijven.

Maar in plaats van de vakantie hotspots te raken, zullen vakantiegangers minder drukke plekken opzoeken en naar de kust en het platteland gaan.

In eigen land blijven stelt mensen ook in staat om hun harige huisdier familieleden mee te nemen op vakantie. Met huisdieren die mee op vakantie willen gaan…

Er worden steeds meer accommodaties huisdiervriendelijker, dit betekend een andere reistrend voor 2022.

5. Mix en reis

Mix en reis vakantie vieren is een mix van bijvoorbeeld zakenreizen en vakantiereizen. Vroeger associeerde we dit soort reizen met jonge ‘digitale nomaden’, maar nu wordt het een trend bij mensen van alle leeftijden in veel verschillende industrieën.

Mix en reis reizigers zijn mensen die werkreizen uitbreiden naar minivakanties of een zakenreis maken waarbij vrienden en /of familie meegaan of zich bij de reiziger te gaan voegen wanneer het werkgedeelte van hun reis is voltooid.

Nu het werk een stuk flexibeler wordt, openen mix reizen zich voor veel meer mensen.

Deze reistrend zal groeien en in 2022 nog populairder worden naarmate werken op afstand online bijvoorbeeld de norm is en meer voorkomt.

Ongetwijfeld zullen we de uitdrukking ‘werkenvakantievieren’ de komende jaren nog veel vaker horen.

Zakenreis-vakantie-mix

6. Health & Welzijn

In de afgelopen 20 maanden waren zelfzorg en welzijn voor velen een prioriteit en noodzaak. Dit is een trend die zich in 2022 zal voortzetten, omdat mensen op zoek gaan naar vakanties waar ze kunnen ontspannen, verjongen en weer kunnen opladen.

Tijdens de Corona pandemie nam de verkoop en apps van wellness, yoga en mindfulness goeroes en online lessen een hoge vlucht en nu deze offline kunnen worden gehaald en persoonlijk kunnen worden, zijn dit de soorten vakanties die velen zullen boeken.

Spahotels, ontspannings- en yogaretraites, fitness en kampen

Reizen die een gevoel van welzijn vergroten zullen het zeker goed doen in 2022.

7. Wandel vakanties

De afgelopen 20 maanden hebben veel mensen wandelen en hardlopen als onderdeel van hun dagelijkse trainingsregime en geestelijke gezondheidszorg gezien.

Als gevolg hiervan hebben veel mensen hun liefde voor het buitenleven ontdekt of herontdekt. Deze trend vindt al zijn weg naar de reis sfeer met een toename van de interesse in wandelvakanties dit komende jaar, en ze lijken klaar voor een grotere populariteit in 2022.

Wandelvakanties zijn een geweldige manier om op te gaan in een bestemming en een geweldige manier om drukte te vermijden. Van wandelen in Italië, wandelen  over de bergen en door de bossen tot zelfbedachte tochten, de buitenrevolutie van wandelen lijkt in 2022 een andere topreistrend te worden.