kerstmarkt duitsland wandelaars

Kerstmarkten Duitsland va.34,50

26 augustus 2023 Door lastminute Uit

Kerstmarkten Duitsland

Kies uit:

  • Stijlvolle hotels
  • 2 dagen op een Duitse kerstmarkt
  • 3 of meer dagen kerstmarkt inclusief optioneel ontbijt

Kerstmarkten Duitsland betoverend

De Kerstmarkten in Duitsland vormen een betoverende en tijdloze traditie die jaarlijks tijdens de feestelijke periode plaatsvindt. Deze markten zijn als fonkelende juwelen verspreid over het hele land en creëren een sfeer van magie, warmte en verwondering die bezoekers in de ban houdt.

Ontdek het allemaal op de kerstmarkt in onder andere Dresden, Düsseldorf, Keulen, Berlijn of Trier

>> Bekijk deze goedkope kerstmarkt deals bij Traveldeal

Wanneer de dagen korter worden en een koude bries door de straten waait, worden steden en dorpen in heel Duitsland omgetoverd tot winterse wonderlanden.

Duizenden fonkelende lichtjes

De kerstmarkten, of “Weihnachtsmärkte”, baden in het warme licht van duizenden fonkelende lichtjes en schitterende decoraties. Overal hoor je de zachte tonen van kerstmuziek en de vrolijke geluiden van lachende mensen.

De geuren van de kerstmarkten zijn een betoverende mix van kruidige Lebkuchen, geroosterde kastanjes, knapperige Bratwurst en dampende glühwein. Deze aroma’s wekken een gevoel van nostalgie en samenzijn op, en nodigen bezoekers uit om zich onder te dompelen in de feestelijke sfeer.

kerstmarkt duitsland dresden

Kraampjes zijn kunstwerken op zich, prachtig versierd en vaak gehuld in houtsnijwerk en traditionele ambachten. Hier vind je met liefde gemaakte geschenken, handgemaakte decoraties en seizoensgebonden lekkernijen. De markten zijn een paradijs voor zowel bezoekers die op zoek zijn naar unieke cadeaus als voor hen die gewoon willen genieten van de sfeer.

Ontmoet de kerstman

De Kerstman, of de Duitse variant genaamd “Weihnachtsmann”, is vaak aanwezig en poseert geduldig voor foto’s met kinderen (en volwassenen!). De kerstmarkten brengen mensen samen, ongeacht hun leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging. Ze bieden een gevoel van gemeenschap en delen dat kenmerkend is voor de feestdagen.

De Kerstmarkten in Duitsland zijn niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om tradities te vieren, magie te ervaren en te genieten van hartverwarmende momenten.

De kerstmarkten zijn als tijdscapsules die ons terugbrengen naar een tijd van eenvoudig geluk en verwondering, en die ons herinneren aan de ware geest van Kerstmis: samenzijn, liefde en vreugde delen.

Geniet van kerstsferen op de kerstmarkt in Keulen incl. optioneel ontbijt

  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • Optioneel bij te boeken: dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel is gelegen in het centrum van Keulen
  • Verblijf in een 4*-hotel!
  • Tip: verken de kerstmarkten

Vanaf slechts 34,50 pp.

>> Bekijk deze goedkope kerstmarkt deals bij Traveldeal